Laxativ Natural

TranzActiv® este unul dintre puținele laxative naturale disponibil și sub formă de sirop, Senna reprezentând frunzele, respectiv fructele speciilor de Cassia angustifolia și Cassia acutifolia, plante ierboase din familia leguminoaselor, întâlnite în flora Africii tropicale și a țărilor arabe.

Extractul de senna recoltat în scop medicinal conține compuși antrachinonici, în special senoside și senisoli, precum și flavonoizi și mucilagii, prin intermediul cărora exercită efect laxativ și acționează eficient pentru funcționarea normală a tranzitului intestinal. Uleiul de anason  atenuează senzația de balonare. Sucroza prin acțiunea osmotică contribuie la efectul laxativ.

Acțiune

Se recomandă ca supliment alimentar în vederea menținerii unui tranzit intestinal optim. Acționează la nivelul colonului, direct asupra mucoasei intestinale prin derivații antrachinonici eliberați sub influența florei intestinale, din glicozidele precursoare, conținute în produsul vegetal.

TranzActiv reglează tranzitul intestinal după aproximativ 6-8 ore de la administrarea orală (eliminarea a 1-2 scaune moi sau semilichide).

Compoziție

5 ml sirop  conțin:

22,22 mg extract uscat de Senna corespunzator la 10 mg glicozide hidroxiantracenice exprimate în senoside B

Preparatul sub forma de sirop are avantajul că se poate administra atât adulților, cât și copiilor. Forma de prezentare sirop este mai ușor de dozat cu ajutorul linguriței gradate în cazul copiilor, decât alte forme solide.

Notificări

Nu se recomandă persoanelor cu obstrucții intestinale, inflamații intestinale și sângerări rectale de cauză necunoscută.

Administrare

De preferință seara pentru a obține un scaun semilichid în cursul dimineții urmatoare.
Durata administrării se recomandă a fi de maxim 14 zile, pentru a evita fenomenele de dependență. Folosirea în timpul sarcinii va fi recomandată de consultantul de specialitate.

Vârstă Cantitate Sirop
5-8 ani 2,5 ml.
8-12 ani 5 ml.
12-18 ani 10 ml.
Adulți 10-15 ml.