Laxativ Natural

TRANZACTIV® este unul dintre puţinele laxative naturale, obținut din părțile aeriene de Senna (Cassia acutifolia), plantă ierboasă din familia leguminoaselor, întâlnită în flora Africii tropicale și în țările arabe, aclimatizată și în România.
Extractul de Senna conţine compuşi antrachinonici, în special senoside şi senisoli, precum şi flavonoizi şi mucilagii, prin intermediul cărora exercită un efect laxativ şi acţionează eficient pentru funcţionarea normală a tranzitului intestinal.

Supliment alimentar

Acţiune:

Se recomandă ca supliment alimentar în vederea menţinerii unui tranzit intestinal normal și a confortului digestiv.

Acţionează la nivelul colonului, direct asupra mucoasei intestinale, prin derivaţii antrachinonici eliberaţi sub influenţa florei intestinale, din glicozidele precursoare, conţinute în produsul vegetal.
TranzActiv reglează tranzitul intestinal după aproximativ 6-8 ore de la administrarea orală (eliminarea a 1-2 scaune moi sau semilichide).

Utilizare:

Adulti: 1-2 comprimate / zi, împreună cu lichide, de preferinţă seara, la culcare, pentru a obţine un scaun semilichid în cursul dimineţii următoare.
Durata administrării se recomandă a fi de maxim 14 zile consecutive, pentru a evita riscul de a crea dependenţă.
Folosirea în timpul sarcinii va fi recomandata de consultantul de specialitate (medic sau farmacist).

Tranzactiv® este ideal pentru toate formele de întârziere a tranzitului intestinal: în cazul imobilizării la pat, datorată tulburărilor digestive, habituală sau indusă de preparate pe bază de fier, carbonat de calciu, carbonat de magneziu, opioide și narcotice.
Tranzactiv® este indicat pentru golirea și pregătirea intestinului înainte de examinare, precum și în stările când trebuie evitat efortul sau durerea.

Ingrediente

Extract uscat din fructe Senna (Cassia acutifolia) standardizat la minimum 20% senozide (echivalent a 20 mg senozide B); stabilizator: polivinilpolipirolidonă; agenţi de ingroşare: amidon de porumb parţial pregelatinizat, povidonă K30; agent de încărcare: fosfat de calciu dihidrat; agenţi antiaglomeranţi: talc şi stearat de magneziu vegetal

Precauții

Produsul nu este recomandat persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă persoanelor cu obstrucții intestinale, inflamații intestinale acute, apendicita, unde administrarea oricărui laxativ are contraindicații.