Laxativ Natural

TranzActiv® este unul dintre puținele laxative naturale, Senna reprezentând frunzele, respectiv fructele speciilor de Cassia angustifolia și Cassia acutifolia, plante ierboase din familia leguminoaselor, întâlnite în flora Africii tropicale și a țărilor arabe.
Extractul conține compuși antrachinonici, în special senoside și senisoli, precum și flavonoizi și mucilagii, prin intermediul cărora exercită un efect laxativ și acționează eficient pentru funcționarea normală a tranzitului intestinal.

Comprimate efervescente/ Supliment alimentar
Cu îndulcitori/ Nu conține zahăr

Acțiune

Se recomandă ca supliment alimentar în vederea menținerii unui tranzit intestinal normal și creșterii confortului digestiv.
Extractul de Senna acționează la nivelul colonului, direct asupra mucoasei intestinale prin derivații antrachinonici eliberați sub influența florei intestinale, din glicozidele precursoare, conținute în produsul vegetal.
Una din principalele acțiuni ale Vitaminei C este contribuirea la formarea normală a colagenului pentru integritatea si funcționarea normală a vaselor de sânge (ex. capilarele intestinale).
Tranzactiv® plus Vit.C reglează tranzitul intestinal după aproximativ 6 – 8 ore de la administrarea orală (prin eliminarea a 1 – 2 scaune moi sau semilichide).
Tranzactiv® plus Vit.C este un laxativ natural, blând și eficace preferat datorită prezentei Vitaminei C în compoziția sa.

Utilizare

Adulți: 1 comprimat efervescent / zi, de preferință seara, la culcare, pentru a obține un scaun semilichid în cursul dimineții următoare, dizolvat în aproximativ 200 ml de apă.

Doza optimă de Tranzactiv® plus Vit.C este doza minimă care produce în mod confortabil eliminarea scaunului și este variabilă de la o persoană la alta. La nevoie, în funcție de greutatea persoanei sau la recomandarea consultantului de specialitate, doza poate crește la 2 comprimate / zi.
Durata administrării este de maxim 14 zile consecutive, existând riscul de a crea dependență.
O perioadă de utilizare mai mare de 2 săptămâni , precum și administrarea în timpul sarcinii poate fi recomandată de consultantul de specialitate (medic sau farmacist).

Este ideal pentru:

Tranzactiv® plus Vit.C este ideal pentru toate formele de constipație: în cazul imobilizării la pat, datorată tulburărilor digestive, habituală sau indusă de preparate pe bază de fier, carbonat de calciu, carbonat de magneziu, opioide și narcotice.
Tranzactiv® plus Vit.C este indicat pentru golirea și pregătirea intestinului înainte de examinare, precum și în stările când trebuie evitat efortul sau durerea.

Ingrediente:

Ingrediente:
Extract din frunze de Senna 20% sennoside, Vitamina C (acid ascorbic), acid citric, hidrogencarbonat de sodiu, aroma de portocale, colorant: galben amurg, agent de umezire: sorbitol, indulcitori: zaharina, ciclamat.