Formulă complexă și concentrată pentru oase, mușchi și articulații sănătoase

Gama Solix – Formule elvețiene complexe și concentrate de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre (inulină), esențiale pentru imunitatea, vitalitatea și sănătatea întregii familii.

Descriere:
Produs ce conține o formulă optimă și concentrată de principii active selectate pentru a asigura prin sinergia lor sănătatea oaselor și articulațiilor, menținând în același timp o bună funcționare a sistemului muscular și nervos.

Acțiune

Calciul este principalul mineral al organismului, necesar pentru menținerea sănătății sistemului osos și a dinților. Contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular și la o neurotransmisie normală.
Magneziul este al doilea mineral ca importanță pentru oase, menține sănătatea sistemului osos și a dinților, contribuie la sinteza normală a proteinelor cât și la funcționarea normală a sistemului muscular și nervos.
Vitamina D3 (colecalciferolul) contribuie la absorbția / utilizarea normală a calciului și fosforului, la menținerea concentrației normale de calciu în sânge, a sănătății sistemului osos și a dinților și la funcționarea normală a sistemului muscular.
Vitamina C contribuie la sinteza normală a colagenului din componența sistemului osos, a dinților, a ligamentelor și a gingiilor.
Vitamina B6 contribuie la metabolismul normal al proteinelor și al glicogenilor.
Vitamina K1 contribuie la menținerea sănătății sistemului osos.
Inulina este o fibră vegetală solubilă obținută din cicoare sub formă de oligofructoze. Ajută la absorbția calciului pe care o poate crește cu până la 20%.

Beneficii

– Produsul acoperă necesarul zilnic de Calciu și Vitamina D3, nemaifiind necesară administrarea altor produse similare.
– Formularea de comprimat efervescent asigură biodisponibilitate crescută a principiilor active față de comprimatul normal (absorbție mult mai rapidă și în cantitate mai mare).
– Se asigură comoditate și complianță crescută în administrare prin posibilitatea de a încorpora o doză crescută de substanțe active per comprimat efervescent vs. o tabletă normală -> scade numărul de administrări / tablete administrate și crește intervalul de timp dintre acestea.
– Datorită formei efervescente produsul poate fi administrat cu ușurință persoanelor vârstnice sau cu probleme la deglutiție, evitându-se efortul la înghițire.
– Administrarea cu 200ml apă asigură aport suplimentar de lichide.
– Forma de prezentare de comprimat efervescent permite evitarea unor manifestări neplăcute ce apar în cazul administrării tabletelor obișnuite cu compoziție similară de carbonat de calciu (exces de gaz în stomac și constipație).

Utilizare

Adulți și adolescenți: 1 comprimat efervescent / zi, după masă.

Forma de prezentare

Tub ce conține 20 comprimate efervescente, fără zahăr, cu gust de portocală.

Ingrediente

Compoziție Doză /1cpr %VNR* /1cpr
Calciu 1000 mg 125%
Magneziu 60 mg 16%
Vitamina D3 (400 UI) 10 µg 200%
Vitamina C 120 mg 150%
Vitamina B6 6 mg 428%
Vitamina K1 60 µg 80%
Inulina 100 mg

*Valoare Nutrițională de Referință conform Regulamentului (UE) 1169/2011.