Articulații puternice, fără durere

Supliment Alimentar – NU conține zahăr

Produs ce combină cele mai importante principii necesare sistemului osteoarticular: Complexul ARTRO (glucozamină, condroitină și MSM) și Complexul CALCIU, într-o formă concentrată care aduce într-o doză optimă zilnică necesarul de Calciu solubil și ușor absorbabil si Vitamina D.

Forma de prezentare de comprimat efervescent asigură o creștere a absobției ingredientelor produsului Artro Swiss Efervescent plus Calciu 1000.

Acțiune

Complexul Calciu:

Calciul este necesar pentru menținerea sănătăţii sistemului osos și a dinților și contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular.
Vitamina D contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului si fosforului, la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, a sănătății sistemului osos și a funcției normale a sistemului muscular.
Manganul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și la formarea normală a țesuturilor conjunctive.
Artro Swiss Efervescent plus Calciu 1000 acoperă necesarul zilnic de calciu și vitamina D3, nemaifiind necesară administrarea altor produse similare.

Complexul Artro:

Glucozamina și condroitina sunt componente esențiale ale cartilajului articular și ale altor țesuturi conjunctive (oase, ligamente, tendoane) și contribuie la mentinerea proprietătilor mecanice si elastice ale acestora.
Glucozamina este un aminoglican prezent în mod natural în organism, ca precursor al acidului hialuronic și condroitinei. Glucozamina ajută la formarea și repararea cartilajului, joacă un rol important în procesele fiziologice de la nivelul acestora și formează unitătile structurale ale celor mai importante componente ale lichidului sinovial și ale matricii cartilajului articular.
Condroitina este un component al cartilajelor, cu rol condroprotector (de protejare a articulațiilor) și are capacitatea de reconstrucție și inhibare a degradării acestora.
MSM reprezintă o sursă organică de sulf și participă la sinteza naturală a glucozaminei, colagenului și a numeroși compuși sulfurați din țesutul conjunctiv

Este ideal pentru:

  • Persoanele în vârstă, care, odată cu apariția semnelor de afectare articulară necesită un aport suplimentar de factori pentru nutriția articulațiilor şi oaselor fragile;
  • Persoanele cu risc asociat de fracturi și scăderea densității osoase, pentru mentinerea unui sistem osos și locomotor puternic;
  • Persoanele supuse unor activități fizice zilnice grele care solicită intens articulațiile și oasele sau celor care practică sport de performanță;
  • Persoanele supraponderale, cu risc de afectare a structurilor articulare și locomotorii;
  • Recuperarea complexă articulară și osoasă, după anumite traumatisme, fracturi sau intervenții;
  • În perioada de iarnă, când expunerea solară este mai mică și necesarul de vitamina D nu este acoperit;
  • În conditiile unor factori de risc: fumat, alcool, intoleranță la produse lactate;

ARTRO SWISS EFERVESCENT plus Calciu se poate asocia și tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene indicate în artrozele însotite de dureri mai intense, compensând capacitatea scăzută de refacere la nivel articular și reducând consumul și numărul de doze necesar pentru alinarea durerii, ceea ce conduce la scăderea reacțiilor adverse.

Precauții

În tratamentul cu anticoagulante cumarinice, unde glucozamina poate crește efectul anticoagulant. Contraindicat persoanelor alergice la crustacee și celor cu fenilcetonurie.

Utilizare

Comprimatele efervescente se dizolvă într-un pahar cu apă (aproximativ 200 ml).
Pentru adulți: 1 – 2 comprimate efervescente / zi, pe o periodă de 2-3 luni (sau mai mult, la recomandarea consultantului de specialitate), urmată de o pauză de 2 luni.

Prezentare: Cutie cu 1 tub a 20 comprimate efervescente

Ingrediente

Doza optimă (2 comprimate efervescente) conține:

Glucozamină sulfat

1500 mg

Condroitină sulfat

1200 mg

MSM 600 mg
Calciu (125% VNR) 1000 mg
Mangan (228% VNR) 4,56 mg
Vitamina D3 20 µg