Un DUO pentru digestia ta

Capsule gelatinoase tari – 30 capsule

Gama Digest Duo oferă un aport complex de enzime digestive, uleiuri esențiale și săruri minerale. Multitudinea de substanțe ce intră în compoziția gamei Digest Duo (săruri de calciu și magneziu, uleiuri esențiale, enzime pancreatice și hemicelulază) a permis realizarea mai multor forme de prezentare a produselor componente (comprimate masticabile, capsule moi si comprimate filmate gastrorezistente).

Acţiune

Complexul enzimatic din Digest Duo Enzy® are rolul de a descompune alimentele (proteine, glucide, grăsimi) în particule mici, absorbabile de către tubul digestiv, susținând astfel digestia, precum și tranzitul intestinal.
Pe lângă enzimele proprii organismului, digestia se realizează și cu aportul enzimelor din hrană (alimente).
În zilele noastre, tehnicile de procesare accelerată a alimentelor, precum și alimentația nesănătoasă sau în exces distrug o mare parte din enzimele care ar trebui să existe în hrana ingerată.
Din acest motiv, complexul enzimatic din Digest Duo Enzy® reprezintă o sursă suplimentară de enzime neecesare în procesul de digestie.
Pancreatina conține un amestec natural de amilază, protează și lipază, enzime implicate in digestia zaharurilor, proteinelor și, respectiv, a grăsimilor.
Hemicelulaza are rol de scindare a hemicelulozei (întâlnită în fibrele alimentare)
Pentru a putea acționa la nivel intestinal, fără a fi inactivate de pH-ul acid din stomac, comprimatele Digest Duo Enzy® sunt acoperite cu un strat enteric (de protecție).

Ingrediente

Un comprimat filmat gastrorezistent conține 500 mg pancreatină (echivalent la minimum 10000 unități activitate enzimatică lipolitică, 12000 unități activitate enzimatică amilolitică, 501,4 unități activitate enzimatică proteolitică), agenți de glazurare (alcool polivinilic, macrogol, talc, dioxid de titan, riboflavină, carmin; hipromeloză, lactoză monohidrat, dioxid de titan, macrogol, acid citric monohidrat; etilceluloză, hidroxid de amoniu, trigliceride cu lanț mediu, acid oleic; dioxid de titan, alginat de sodiu, acid stearic purificat), agenți de întărire (amidon de porumb, zahăr), 50 mg hemicelulază, agent de afânare (croscarmeloză sodică), agenți antaglomeranți (acid stearic, stearat de magneziu vegetal).

Utilizare

Adulţi: 1-2 comprimate în timpul meselor principale sau imediat după acestea.
Copii de peste 6 ani: 1 comprimat în timpul meselor principale sau imediat după acestea.

Precauţii

La unele persoane, utilizarea produselor cu enzime poate determina accelerarea tranzitului intestinal (diaree), greață, disconfort abdominal sau reacții alergice la nivelul pielii. Acestea dispar spontan după întreruperea utilizării produsului.
Persoanele cu ulcer gastric, duodenal sau gastrită vor cere sfatul consultantului de specialitate medicului înainte de a utiliza acest produs. A nu se utiliza în caz de pancreatită acută.
Persoanele care se cunosc cu intolerență la anumite categorii de glucide sau cu alergie la ingredientele produsului, nu trebuie să utilizeze acest produs.

Atenționări

A se consuma de preferință înainte de data expirării înscrisă pe ambalajul produsului.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor mici.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Nu aruncaţi niciun supliment alimentar pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Condiţii de păstrare
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Mod de prezentare
Cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate gastrorezistente.